DT Targovishte

Какви цени на боксови ръкавици са изгодни в момента

Ако търсите боксови ръкавици, но ви се случва за първи път и не сте запознати с това от какво точно се нуждаете, тогава има голяма вероятност да направите погрешен избор и да купите нещо, което не ви е наистина необходимо.

От една страна, на пазара има някои изключително скъпи модели. Тук е важно да отбележим, че цената най-често е свързана с определена марка и по никакъв начин не отразява качеството на съответния продукт.

От друга страна твърде евтините модели също могат да ви подведат. Възможно е да имат незадоволително качество и да са изработени с недостатъчно качествени материали.

Как да изберем боксовите ръкавици така, че да пресечем качеството с цената?

Обикновено цените на боксовите ръкавици започват от около 40 лева (+/– няколко лева) при по-евтините модели. Горната граница зависи от модела, марката и типа ръкавици, но при по-скъпите артикули има и такива, за които трябва да платите около и дори повече от 400 лева.

Обикновено моделите, които попадат в по-ниския диапазон на цените са в повечето случаи от типа боксови ръкавици, които са предназначени основно за тренировки във фитнеса върху круша. Те се отличават с това, че изглеждат значително по-компактни. Причината е, че не са предназначени да нанасят мощни удари, нито пък за да предпазят противника, а просто да осигурят елементарна защита на ръката и да ви помогнат с това да разполагате с повече бързина по време на тренировката.

Сред по-скъпите модели преобладават обикновено боксови ръкавици, които са предназначени не за работа с боксовата круша, а за спаринг с партньор. Те са по-масивни, омекотени и обемни. Нанасят по-тежки и здрави удари, но също така са и много по-щадящи, от което следва, че и рискът да нараните спаринг партньора си е намален до минимум. Обикновено при този тип ръкавици 200 лева е средна цена, но напоследък има някои много добри модели и на по-ниски цени, дори и под 100 лева.

Ако пък търсите модел боксови ръкавици за индивидуална тренировка във фитнеса, където единственият противник ще е боксовата круша, тогава за вас са на разположение голямо разнообразие на модели с по-атрактивни и конкурентни цени. Такива можете да намерите за цени до около 100 – 150 лева, където попадат някои от най-скъпите модели.

Според специалистите обаче, не е най-важното това да изберете скъп модел, а такъв, който да ви подхожда. Ако заложите на неподходящи ръкавици, било заради размера или заради тяхното предназначение, то вие ще сте си похарчили парите напразно. И не забравяйте още едно важно нещо – ръкавиците се купуват за да се използват, а не за да стоят в шкафа. Не забравяйте да ги носите всеки път, в който отивате във фитнеса и ще имате една пълноценна и здравословна тренировка, защото дори и най-хубавите ръкавици ще са безсмислени ако стоят у дома.