DT Targovishte
Каква пудра да изберем?

Каква пудра да изберем?

Каква пудра да изберем?Прахообразна полупрозрачна пудра

Това е един от най-рано появилите се продукти за грим, чието качество, което познаваме днес, е резултат от огромен прогрес. Ролята й е преди всичко да фиксира грима, да матира гримираните зони и епидермиса, който се омазнява и изпотява. Когато играе тази роля, тя не акцентира на бръчките. Ако трябва да бъде поставена върху фон дьо тена, трябва да съотнесем цвета й към неговия, особено когато той леко се различава от естествения цвят на кожата ни.

Прахообразна цветна пудра

В зависимост от цвета й, пудрата се използва да променя цветния ефект на фон дьо тена. С пудра с розовеещ отенък, поставена върху фон дьо тен с телесен цвят ще освежите грима, тъй като той ще бъде леко охладен. Пудрата с виолетов отенък освежава жълтеникавия фон дьо тен. Бялата пудра придава леко блестящо сияние на всеки фон дьо тен и обратно, пудрите със златист отенък могат да придадат по-топъл аспект на „студените” фон дьо тени. Съществуват вид – златисти пудри, които ако се нанесат с дебела четка, имат ефекта на бронзиращи пудри и придават ефектен загар.

Компактната пудра

Тя има предимството да се пренася с лекота в дамската чанта и позволява нанасянето на бързи корекции през целия ден. Формулата й наподобява тази на прахообразната пудра, но съдържа и фиксатор, което я прави компактна, а също и известно количество липозоми и различни хидратиращи съставки, което възпрепятства дехидратирането на епидермиса.