DT Targovishte
уреди с транспортен дефект

Каква перална машина да изберете, ако купувате уреди с транспортен дефект?

уреди с транспортен дефектПералните, закупени от магазините, предлагащи уреди с транспортен дефект, категорично не са плод на компромис. Произведени конкретно за западния пазар, те са оборудвани с най-добрите части. Всички технически компоненти са произведени от водещи марки, вместо от китайски аутсорсинг компании. Затова темата на следващите редове няма да бъде „за или против” покупката на пералня с леки драскотини по корпуса, а какъв модел е по-удачно да изберете?

Какво трябва да знаете?

Покупката на нова пералня изисква значителен разход, който се прави с очакването, че уредът ще работи перфектно в продължение на дълги години. Ето защо е важно средствата да се влагат в качествен уред, чиято марка се е превърнала в еталон за качество и здравина. Не по-малко важно е при избора на машината да се вземат предвид всички фактори, които влияят върху удобството и ефективността при нейното използване.

Сред битовите уреди с транспортен дефект, предлагани онлайн от Мега Техно, има богат избор от перални машини, включително в комбинация със сушилня. Можете да изберете свободно стоящ модел или уред за вграждане. Относно техническите възможности, методът на монтиране е без значение.

Един от най-важните параметри при пералните е разположението на вратата. По този показател има две възможности – фронтално или горно зареждане. Обикновено машините с горно разположена врата се закупуват когато фронтално отварящите се не се вписват в оформлението на кухнята. За свободно отваряне и затваряне на хоризонталния люк е необходимо определено свободно пространство пред уреда.

Моделите с горно зареждане могат да се поставят където е най-удобно, при условие, че има възможност да бъдат правилно свързани към важните комуникации – ВиК и електрическа система. Те имат и още една полезна функция: контролният им панел е разположен на нивото на капака и следователно е недостъпен за малки деца.

Ако изберете машина с вертикално поставена врата, обърнете внимание на размерите на люка за поставяне и изваждане на прането. Той трябва да е достатъчно голям, за да побере обемисти предмети като одеяла и плюшени животни, когато е необходимо. В допълнение към по-широката врата, машините с предно зареждане имат и допълнителен плюс: можете да поставите различни неща върху капака, например аксесоари за баня и продукти за лична хигиена. Те не трябва да се свалят и поставят отново преди и след всяко пране.

Какво можете да направите обаче, ако в жилището ви няма достатъчно място дори за пералня с горно зареждане? Специално за този случай се произвеждат модели с възможност за монтаж под мивката, което е чудесно ако уредът е с транспортен дефект. Това са много ниски, до 70 см, перални машини, характеризиращи се с малък капацитет, но те са възможно най-компактни. Тъй като над горната им част има мивка, се произвеждат само с предно отваряне.

Според типа на инсталиране, пералните биват:

  • Вградени;
  • Свободностоящи;
  • Свободностоящи с подвижен капак.

Основното предимство на пералните за вграждане пред свободностоящите е способността им дискретно да се вписват в кухненската модулна система. Те са оборудвани със специални крепежни елементи отпред, върху които се окачва вратата, напълно скривайки машината от погледите. Отвън ще изглежда като обикновен кухненски шкаф. Всички перални за вграждане са с предно отваряща се врата.