DT Targovishte
Какъв костюм да изберете, ако сте канени на сватба?

Какъв костюм да изберете, ако сте канени на сватба?

Какъв костюм да изберете, ако сте канени на сватба?Сезонът на сватбите настъпи и все по-често може да станете свидетели на подобен тип празненства в социалните мрежи или навън. Но какво, ако не сте само наблюдатели, а сте поканени на тържеството? Какво ще облечете?

Изборът на мъжки костюм е нелека задача, особено имайки предвид голямото разнообразие от производители и модели на пазара, които целят да се докажат и да елиминират конкуренцията.

От онлайн магазин за мъжка мода Carducci дават няколко ценни съвета при избор на подобаващо облекло за сватба.

Дрескод

Много често по-големите и официални събития, като сватби, имат дрескод, определен от организаторите. Ако има такъв, най-вероятно ще бъде споменат в поканата, която сте получили от младоженците.

В случай че присъства изискване за дрескод, от етична гледна точка следва да го спазвате и да съсредоточите вашия избор на дрехи в поставената рамка.

Ако обаче всичко се свежда до вашата свободна воля, може да се доверите на своя стил, индивидуалност и предпочитания, изразени по подобаващ и представителен начин.

Изберете линия, която искате да следвате – строго официална или спортно-елегантна.

Каква е ролята ви в тържественото събитие?

Много е важно да съобразите своя избор на тържествено облекло с ролята, която заемате в организацията на сватбата. Ако сте се заели с отговорната и представителна роля на кум, то трябва да изглеждате не по-малко изискано от младоженеца. Може да се посъветвате с него и да изберете сходен церемониален костюм за сватба или пък смокинг.

Ако сте поканени като гости на събитието, то може да заложите и на спортно-елегантен костюм или елементи от него, съчетани с по-кежуал облекло, стига обстановката да го позволява.

Кои други фактори да съобразите?

Има и други фактори, на които трябва да обърнете внимание, при избор на облекло за сватба. Това са:

  • вечерна или дневна – трябва да съобразите дали тържеството ще се проведе през деня или вечерта, за да бъдете подготвени с връхните дрехи;
  • сезонност – има голямо значение през кой сезон ще се проведе събитието. Тук трябва да обърнете внимание и на материята. Ако е през лятото, е подходящо да се доверите на дишащи материи, които да ви осигуряват прохлада;
  • цветове – много често сватбените събития имат тематични цветове, които участват в украсата на заведението, масите или дори под формата на аксесоари, част от стайлинга на младоженците и кумовете. Ако сте близки с организаторите, може да ги попитате за съвет и да черпите идеи за облеклото. Не е препоръчително да избирате тези цветове, които младоженците са избрали за своя сватбен ден.