DT Targovishte

Как децата ходят на училище с тротинетка

Популярността на детските тротинети се е увеличила в последните години, но дали те правят живота по-лесен за родителите и пешеходците? Все по-често можем да видим деца, които се придвижват до училище със тротинетка (скутер). 
 
Можете да видите деца, които са сложили каски и се набират по улиците на път за училище по един или двама, състезаващи се един с друг. Според проучване направени сред 75000 деца, делът на учениците придвижващи се с детски тротинетки до училището, в което учат расте от 9,3% до 14,3%. Някои производители казват че делът на продуктите им (скутери, ролери, велосипеди и други) постоянно расте (до два пъти), и не само учениците, но и студентите ползват тези продукти, а и по-големите хора също предпочитат да ходят на работа със скутери. 
 
Собственици на фирми също използват скутери за придвижване в натоварените градове. Известни политици, актьори и дори милионери използват скутерите за средство за придвижване от една градска до друга градска зона.
 
Скутерът  все по-често увлича повече деца, които искат да станат в бъдеще състезатели по моторните спортове, а и самите деца по този начин могат да крачат наравно с възрастните та дори да ги задминават. Красотата на скутера е в простотата на дизайна. Основната му форма не се е променила повече от век и дори малки деца могат бързо да се научат да карат скутери на три или четири колела. Около 10 милиона да били продадени в 80 страни, най-големите пазари са Европа, САЩ, Австралия, Южна Африка и Китай.
 
В много училища вече се отделят паркоместа и специално проектирани стелажи само за скутери. Има специални програми за насърчаване на учениците да използват скутери и велосипеди.
 
Бизнесът със скутери се разширява с бързи темпове в целия свят. Има вече създадени модели насочени към 6 до 12 годишните, а също се разработват двуполюсния модели и за възрастни. Докато скутерите могат да помогнат на децата да се придвижват по-бързо, родителите изказват опасения за тяхната сигурност и безопасност, защото има много случаи на инциденти, като загуба на равновесие или контрол и сблъсъци.