DT Targovishte

Как да засилим имунната система

Още с настъпването на есента се забелязва рязко увеличаване на всякакви вирусни заболявания. За да успеете да се предпазите от тях, направете всичко възможно да подсилите имунната си система.
Имунната ви система може да бъде отслабена, ако се подлагате прекалено често на гладни диети без да съблюдавате колко вредни могат да бъдат те за организма. Прекаленото обездвижване и седене пред компютъра също се отразяват пагубно на здравето.

Непрекъснатите стресови ситуации също водят до отслабване на имунната система. Освен това стресът вреди и на сърцето. Препоръката на медиците е да се щадите и да намерите време след работа да полегнете и да се отпуснете за около 10 минути, слушайки приятна музика. Резултатът ще е изненадващ дори за вас.
Има някои храни, консумацията на които може да засили значително имунната ви система.

Ако всеки ден ядете сирене, това е особено важно за по-възрастните, имунната система ще е значително по-стабилна и проблемите, свързани с напредването на годините ще са значително по-малко. Решаваща роля играят пробиотичните бактерии в сиренето.

Колкото и странно да ви звучи, сините сливи са изключително полезни със съдържанието си на желязо, калций, магнезий, витамини С, В и А. Приемайки тези витамини и материали, клетките ви ще са защитени от въздействието на свободните радикали.

Не толкова традиционният за нашите ширини Жен Шен оказва благотворно влияние върху имунната система със силния си противовъзпалителен ефект.

Медът е продуктът, който е безусловния фаворит в списъка с имуностимуланти. Той има антибактериално въздействие върху човешкия организъм и значително увеличава качеството на работа на мозъка и стомаха.
Сигурно сте чували, че една ябълка на ден е достатъчна, за да държи лекарствата далеч от вас. Влакната, които се съдържат в плода имат противовъзпалителна роля и значително подобряват състоянието на имунната система.

Чесънът не случайно е наречен естествен антибиотик. Той има доказано антибактериално и антисептично въздействие върху човешкия организъм.