DT Targovishte

Как да си сложите спирала за мигли

Ако не знаете как се слага спирала за мигли, то тази статия е написана специално във ваша полза. Едно от най-често срещаните грешки, е нанасянето на няколко слоя спирала едновременно. Много по-успешна практика, която ще предпази миглите е ако отначало нанесете първия слой, изчакате две минути, след което правите втория.

Не ви препоръчваме употребата на т.нар. извивачки на мигли, защото единственото, което може да постигнете с тях е отскубване на косъмчетата и тяхното окончателно съсипване. На пазара за козметика могат да се открият специални спирали за извиване, така че използвайте тях.

За да не съсипете вашата спирала за мигли ви препоръчваме да не помпате четката в тубата, тъй като по този начин вкарвате въздух и разваляте спиралата. Не забравяйте, че след като сте употребили продукта животът му е между 2 и 4 месеца, както пише и на кутийката.

Дори ако не използвате козметиката през посочените месеци в нея са стартирали различни процеси. Желателно е след завършека на този период да изхвърлите продукта и да закупите нов. В противен случай рисувате да причините неприятности на миглите си.

В случай, че клепачите ви са зачервени, изпитвате сърбежи или други неприятности, то изчистете добре очите и сменете молива, сенките и спиралата за мигли. Най-вероятно те са в основата на проблемите ви и за това трябва да бъдат премахнати навреме.

Четката на спиралата ви се почиства един път на няколко седмица. Това се случва като се потопи за пет минути във вряла вода, а след това се подсушава и се връща в тубичката й. Докато чистите четката покрийте тубата с лист хартия или фолио, за да не изсъхне.

Не ви препоръчваме водоустойчивите спирали за мили, понеже те съхнат по-бързо от обикновените и правят миглите ви чупливи, което не е добре за свежия ви външен вид. Имайте предвид, че може да използвате кокосово масло, като средство за разгримиране на очите ви.

И накрая ще споделим един малък трик, за да постигнете по-големи мигли. Преди самото нанасяне на спиралата си сложете малко пудра за лице на ресните и по този начин ще получите впечатляващ ефект, който със сигурност ще се хареса на всички дами.