DT Targovishte
Как да си направите домашен твърд парфюм

Как да си направите домашен твърд парфюм

Как да си направите домашен твърд парфюм

Тъй като е лесно да се направи, твърдия парфюм можете сами да експериментирате у вас. Твърдият парфюм не е много разпространен, но е изключително практичен. Фактът, че е направен изцяло от натурални продукти, не само че не го прави вреден, но и напротив – полезен е за кожата. Можете да го съхранявате в малка кутийка.

Независимо дали искате да се отличавате с неповторим аромат или просто търсите нещо по-нестандартно, тези инструкции ще ви покажат как да създадете една добра алтернатива на конвенционалните парфюми.

За да създадете твърд парфюм у дома са ви необходими:

  • 1 с.л. пчелен восък
  • 1 с.л. масло от жожоба или бадемово
  • 8-15 капки етерично масло според вашите предпочитания
  • Кутийка за парфюма (за предпочитане е стъкло или керамика)

Добавете в чашка пчелния восък и бадемовото масло. След това поставете съда с продуктите в друг съд, пълен с вода и разтопете восъка на водна баня. Когато е течен, свалете го от котлона и добавете етеричното масло. Разбъркайте сместа.

Поставете течния парфюм в кутийката. След около 30 минути сместа ще бъде охладена, твърда и готова за използване. От това количество на съставките се получава около 15 грама твърд парфюм.

Нанесете парфюма. Нанася се с леко, като просто потъркате с пръсти и след това разтриете върху областта, която искате да ухае по-добре. Тези твърди парфюми имат много приложения и цели за използване:

  • Можете например да поставите етерично масло от кедрово дърво върху яката на кучето си. Ароматът на кедър отблъсква кърлежите например.
  • Смесете кедър и кипарис и си направете твърд парфюм от тях. Тези етерични масла пречат на гъбичките и бактериите да се развиват, така че може да мажете краката си с тях.
  • Използвайте масло от лайка и лавандула за едно едно отпускащо и успокояващо ухание.
  • Натъркайте от вътрешната страна на портмонето си с него. така миризмата на пари ще бъде премахната.