DT Targovishte
Как да се преборим с мазната коса?

Как да се преборим с мазната коса?

Как да се преборим с мазната коса?Мазната коса е един от най-досадните проблеми на жените, тъй като принуждава честото миене, което както знаем изтощава много косата. Понякога се наблюдава хиперфункция на мастните жлези (осигуряващи масло за всеки наш косъм), поради която, косата бързо се омазнява, като губи обем и блясък.

Разбира се, има много специализирани козметика, които убеждават в положителен резултат, но в крайна сметка струват много пари, съдържат всякакви химикали и не носят удовлетворение. Знаем, че мазната коса е комплекс на много жени, които се сблъскват с безброй процедури и продукти, за да се примирят, че единствения начин е всекидневното миене на косата.

Не забравяйте, обаче, естествените начини за разкрасяване и по-важното не ги подценявайте, преди да сте ги опитали. Освен това, те със сигурност оказват благоприятно влияние на косъма, независимо дали става въпрос за конкретния проблем т.е не губите нищо. Ето и някои от предложения

Ябълков оцет

Ябълковият оцет съдържа хранителни вещества, които правят коса силна, блестяща и като цяло по-здрава. Освен това премахва всеки остатък от козметичните продукти, които могат да бъдат също причина за мазна, тежка и повредена коса. Ябълковият оцет регулира рН на скалпа, така ще подейства добре на тези от вас, които имат проблем с пърхота. Използвайте го самостоятелно, като изплакнете цялата коса с него, разреден в малко вода.

Лимонов сок

Лимоновият сок заздравява порите на скалпа и намалява производството на петрол. Той може да бъде използван в различни комбинации: с мед, с оцет, лавандулово етерично масло и масло от мандарина и др. Бързо отстранява нежеланото омазняване, след разбира се обилно намазване и разнасяне по скалпа.

Сода

Содата е ефективна съставка за премахването на натрупването на козметични продукти, себум и всякакви замърсявания. Можете да добавите една супена лъжица умерено овлажняваща съставка като кисело мляко , или да разтворите содата във вода и да полеете цялата коса.

Хума

Може да смесите хума с яйце, мед и оцет, като намажете внимателно кожата на главата и косата. Изчакайте около 30 минути, преди да измиете с шампоан. Хумата се съдържа в много маски, но се продава отделно, под формата на фин прах.