DT Targovishte

Как да се грижите за кожата на лицето след 40 години

Всяка жена желая да бъде вечно млада и красива, но уви това все още не е възможно. Това, че сте навършили 40 години изобщо не трябва да ви притеснява, защото ако знаете как правилно да се грижите за кожата си и каква професионална козметика да използвате, вие ще можете да запазите младостта, красотата и привлекателността си въпреки годините.

Ако навреме сте започнали да полагате нужните грижи за кожата на вашето лице, то е напълно възможно да запазите младежкия си вид. Но ако до този момент сте пренебрегвали всички мерки да запазите и подхраните красотата си, то е крайно време вече да започнете го правите, особено ако не искате да се състарите преждевременно.

Според специалистите около 40-та година на жените настъпват сериозни изменения по кожата на лицето, които се изразяват в намаляване на производството на колаген и регенерацията на клетките също е ограничено. Всичко това води и до неизбежно изтъняване на кожата, а броя на мъртвите клетки се увеличава. Най-големият враг за всяка жена са бръчките, които започват да стават все по-видими и дълбоки. Започват да се появяват все по-ясно видими тъмни кръгове под очите, усеща се подпухналост, а кожата губи еластичността си и се забелязва „свличане“ надолу.

В следствие на неблагоприятни фактори като лошите навици, недостатъчно сън, стрес, прекаленото излагане на слънце, некачествена козметика, нездравословна храна и липсата на физическа активност след 40 годишна възраст влияят отрицателно на клетъчната регенерация и кожата започва да старее по-бързо.

За да забавите всички тези неприятни процеси и да подобрите външния си вид е важно да се погрижите за кожата си адекватно и да използвате съответните видове професионална козметика с почистващ, хидратиращ и подхранващ кожата ефект.

Ключовото при грижата за кожата на лицето след 40 години е последователната и закономерна грижа, а не интензивната. Необходимо е да отделяте през седмицата само между 10 и 15 минути всяка сутрин и вечер, а през почивните дни ако имате възможност да посетите козметик би се отразило много добре на вашата кожа.

Сутрин е вечер вместо със сапун измийте кожата си с професионална козметика с почистващ ефект като козметична пяна, а след това я почистете отново със специално мляко. Много важно е да използвате подходящ овлажняващ дневен крем и подхранващ през нощта, като е препоръчително те да бъдат от една и съща серия и производител. Добре е да заложите на козметика, която има изразен лифтинг ефект.
Когато нанасяте вашата козметика за лице го правете с масажни и потупващи движения, а не с втривания.

Специалистите препоръчват, когато избирате професионална козметика внимателно да четете какви съставки съдържа тя. Анти-ейдж козметика трябва да съдържа антиоксиданти, които имат неутрализиращо свойство срещу свободните радикали и техните вредни ефекти. Хиалуроновата киселина е друга съставка, която задължително трябва да присъства, защото тя спомага за запазване на влагата в кожата. Анти-прогресия комплекс е иновативна съставка с подмладяващ трипептид от кафяви водорасли, които потискат протеина progerin, главен виновник за застаряването на кожата. Тази иновативна съставка се срещата в различните серии на професионална козметика Jean d’Arcel.

Не забравяйте, че за да бъде грижата за вашата кожа след 40 години успешна е необходимо да водите активен начин на живот, да спите най-малко 8 часа, да пиете достатъчно количество вода, да избягвате драстичните диети, да следите теглото ви да бъде в норма, да избягвате слънчевите бани и особено солариумите.