DT Targovishte

Как да познаем идеалния крем за лице?

Защо е необходимо да използваме крем за лице?

Схващането, че крем за лице трябва да се използва само при проблемна или старееща кожа е напълно погрешно. Дори младата и здрава кожа се нуждае от допълнителна грижа, за да може да запази своята свежест, еластичност и плътност, колкото е възможно по-дълго. Кремовете не са създадени, само за да изглаждат бръчките по лицето, а за да отложат тяхната поява във времето. Колкото по-качествени кремове за лице използвате, толкова по-дълго ще запазите младежкия тонус на своята кожа.

Какво представлява идеалният крем за лице?

Идеалният крем е този, който носи възможно най-много ползи и не причинява никакви неприятни странични ефекти. Вероятно смятате, че да откриете такъв крем е трудно, но истината е, че ако се насочите към чистата, натурална козметика сте изминали половината път – остава ви само да изберете продукта, който покрива вашите изисквания и отговаря напълно на нуждите на вашата кожа.

Тук ще направим малко уточнение – идеалният крем за лице не бива да съдържа никакви токсични химични примеси, под формата на консерванти, стабилизатори, оцветители или аромати. Натуралната козметика означава именно това – 100% чисти растителни съставки. Чистотата на основните компоненти, съдържащи се в крема за лице е факторът, определящ дали кожата ви ще получи ценни хранителни съставки в концентриран вид и ще изглежда и ще се чувства прекрасно.

Кои са най-полезните за кожата растителни екстракти?

Трудно е да се твърди, че има растения с универсално, благоприятно действие върху всеки тип кожа, но въпреки това, такива се срещат в природата. Алое Вера и Алое Барбаденсис се доближават максимално до нашата представа за универсален еликсир за здраве и красота, поради което, именно екстрактите, извлечени от техните месести листа се влагат все по-често в натуралните козметични продукти.

Сокът, съдържащ се в листата на Алое Вера е панацея за почти всички видове кожни проблеми. Той е богат на витамини, минерали и ензими, стимулиращи обновяването на кожните клетки, което му позволява успешно да хидратира сухата кожа, да успокоява възпалената и наранена и да защитава деликатната кожа от всички неблагоприятни външни влияния.

Когато съдържанието на един крем за лице с Алое Вера включва и друг мощен антиоксидант, какъвто е маслиновото масло е почти сигурно, че кожата ви ще получи най-качествената интензивна грижа. Зехтинът е познат още от древността със своята способност да хидратира в дълбочина, предотвратявайки появата на фини линии и бръчки.

Има ли универсална рецепта за употребата на крем за лице?

Има правила, които винаги трябва да се спазват, като например – никога да не полагате крема преди да сте почистили добре кожата от грима, себума и външните замърсители. Това съвсем не означава, че един крем може да се използва по всяко време, тъй като съставките на всеки продукт имат различни свойства и предназначение. Важно е да се снабдите с качествен, натурален дневен и нощен крем за лице, така че кожата ви да извлече максималните ползи от тяхната употреба.

Дневният крем за лице е с по-лека текстура и образува лек защитен филм върху кожата, предпазвайки я от неблагоприятни въздействия и замърсители, докато ролята на един нощен крем е да осигури дълбоко подхранване и хидратация на кожата по време на сън. Дори един отлично балансиран крем за лице с Алое Вера не може да задоволи изцяло нуждите на кожата през деня и нощта, затова е важно да използвате и дневен и нощен крем, без да оставяте когата си гладна, жадна и незащитена.