DT Targovishte

Как да почистите детските колички?

Много често количките се пренебрегват и рядко се почистват или перат (плата). Затова редовно ги чистете и перете, от това зависи здравето на детето.
 
Почистване на плата
 
Използвайте прахосмукачката за трохи и други остатъци от храна. Хубаво почистете джобовете на количката, защото там се крият всякакви боклуци, за които дори не сте подозирали.
Най-мръсното място е зад гърба на детето. Там се събират по-голямата част от боклуците. Ако е възможно разглобете количката и отстранете плата, за да го изперете. Разберете по какъв начин трябва да бъде изпран – ръчно или машинно. Вижте ръководство на потребителя, който върви заедно с количката. 
 
След машинно пране трябва да изпънете хубаво плата за да не се свие или набръчка, след това измийте и останалата част от количката с кърпа или парцалче. Ако неможете да отстраните плата, тогава изкарайте навън количката и я изперете с маркуч. Ако не разполагате с маркуч вземете няколко кофи с вода и с бебешки прах за пране я изперете. Оставете количката да се изцеди и изсъхне на слънце. Ако искате да ускорите процеса може да включите допълнително калорифер или печка.
Почистване на пластмасовите детайли  по бебешките колички.
 
Избягвайте почистващи препарати с много тежки химикали. Това включва продукти, които имат елементи като белина и луга в списъка на съставките. Сапун и вода са най-добрите почистващи препарати, които лесно отстраняват нечистотиите по пластмасовите детайли.
Дезинфекцирайте пластмасовите части по няколко пъти на година, защото микробите се натрупват бързо и детето ви може да се разболее.
 
Повторете процеса на почистване за всяка част от количката. Топлата вода и гъбата могат да помогнат за отстраняване на замърсявания и след това дезинфекцирайте рамката, ако е необходимо използвайте четка за зъби, за да достигнете до тесните пространства.
Почистете колелата джантите с мокри кърпички или дезинфекциращи кърпи. Колелата трябва да ги напръскате с WD-40 или естествен лубрикант силиконов спрей, който е на разположение в повечето магазини. Когато пръскате с WD-40 количката трябва да бъде в добре проверено помещение.
Ако гумите са с въздух проверете налягането на въздуха. За гуми без въздух проверете протектора и се уверете, че в него няма дупки.