DT Targovishte
мъжки парфюми

Как да направим мъжките парфюми по-дълготрайни

мъжки парфюми

Дълготрайността на мъжките парфюми е част от основните им характеристики. Тя зависи както от тяхната концентрация, така и от вложените съставки. Някои мъжки парфюми запазват уханието си през целия ден само с едно нанасяне, при други се налага да бъдат освежавани през няколко часа. Когато подбирате мъжки парфюм е добре да се осведомите предварително за това колко дълготраен е.

Тоалетната вода обикновено съдържа от 5 до 12 % чист аромат и се изпарява по-бързо и не издържа толкова дълго. Парфюмната вода притежава от 18% до 25% ароматни съставки, докато в парфюма съдържанието на ценни екстракти е около 50%. Това прави парфюмите най-дълготрайни но и най-скъпи. Обикновено базовите нотки са тези, които удължават жизнеността на парфюма. Те се долавят последни с разгръщане на ароматното ухание.

Нанасяйте мъжките парфюми правилно

Както вече споменахме от дълготрайността на парфюма зависи дали ще ни осигури свежест през целия ден или ще е необходимо повторно нанасяне. Често допускана грешка е обаче да бъде нанесен повече парфюм, отколкото е нужно. Не правете повече от 4 впръсквания при едно нанасяне, тъй като прекалено голямото количество блокира рецепторите и ароматът не може да бъде усвоен пълноценно.

Поставете парфюм на всички точки от тялото си където се усеща пулсът. Така уханието ще се разнася през целия ден. Когато го поставяте на китките си, не ги разтърквайте една в друга, тъй като това блокира аромата. По добре е да ги потупате леко няколко пъти.

Разпръснете ароматно облаче и преминете през него, така уханието ще се разпространи максимално по тялото и дрехите ви, без да ги уврежда.

Добър начин да удължите дълготрайността на мъжките парфюми е да използвате и други продукти от същата гама

Ако използвате лосион за след бръснене, афтършейв, душ гел, дезодорант спрей или дезодорант стик от същата серия като парфюма си, това значително ще удължи жизнеността на аромата. Голяма част от мъжките парфюми се предлагат в комплект с други продукти.

Сменяйте мъжките парфюми всеки сезон

Изборът на мъжки парфюми разкрива много за нашата личност. Естествено е всеки да има любимото си ухание. Важно е човекът и неговият парфюм да са в абсолютна хармония, но не  се страхувайте да експериментирате. Така ще откриете новия си любим аромат. Добре е да сменяте парфюма си всеки сезон, тъй през лятото тялото ни се затопля по-интензивно и излъчва уханието по-силно. Затова през топлите месеци на годината най-предпочитани са свежите, леки и прохладни ухания с цитрусов полъх и дъх на море.

През зимата може да заложите на по-топли, уютни и пикантни нотки в парфюма. Не пренебрегвайте и факта, че жегата и влажността през лятото карат уханието да избледнява по-бързо. Затова е добре да изберете по-дълготрайни парфюми, които ще ви позволят да се чувствате свежи и уверени през целия ден.