DT Targovishte

Как да използваме професионалния сешоар

Както често се случва, предметите, които най-често ни заобикалят в обикновеното ежедневие се оказват най-неразбрани и най-често не знаем как да ги използваме така, че да работят изцяло в наша полза. Мислим си, че знаем как да ги използваме, но после се оказва, че правим нещо погрешно и научаваме за това когато грешния начин на ползване на съответния предмет навлече неприятности, например ако без да искаме нараним себе си или повредим нещо друго около нас.

Ето например сешоарите. Едва ли има човек в съвременното общество, който да не е виждал сешоар, а мнозина ги използват на ежедневна база. Освен това всички знаем какво да правим с него. Е, или поне ние така си мислим. Доста често, в резултат на неправилно ползване на сешоара у дома, не малко хора се оплакват, че косата им се е повредила, например е изгорена по някакъв начин от горещата струя въздух или е твърде изсушена и изтощена, което е на практика точно обратния ефект на това, което се очаква при правилната грижа за косата. Факт е, че неправилното ползване на сешоара може да е доста вредно, а резултатите отнемат известно време за да бъдат поправени след като щетата веднъж вече е нанесена.

И ако при обикновения сешоар недостатъците в ползването могат да нанесат дребни и досадни грижи, то при повечето професионални сешоари за коса, които са много по-мощни от тези за домашна употреба, неправилната употреба може да повреди косите значително повече, а в този ред на мисли после може да е необходимо много повече време на косата да се възстанови.

Така например, едно от най-важните неща в сушенето на косата с професионален (а и с всеки друг) сешоар е спазването на прилична дистанция от косата. Знайте че въпросното разстояние не бива да бъде по-малко от 15 сантиметра между косата и сешоара.По-голямо, разбира се, може, но по-малко – не.

Друга особеност при използването на професионален сешоар за коса е, че не е необходимо да сушите косата, вашата или на вашите клиенти, толкова дълго време, колкото с обикновения сешоар. Във всеки случай 30 минути са ужасно много време. Прекаленото задържане под силната струя топъл въздух не е изключено да увреди структурата на косъма. Ето защо, когато сушите коса с професионален сешоар трябва да се водите по своето усещане и да спрете в момента, в който усетите последните остатъци от едва доловима влага. При спиране на сешоара затоплената коса сама ще изсуши последните 2-3% от останалата след къпане по нея вода (знаете, топлата вода се изпарява доста лесно).

Не забравяйте, че когато купувате подобен уред е важно да четете и спазвате инструкциите за употреба, защото те не са писани случайно, а с цел и причина. Тяхното стриктно спазване ще ви подари много добри резултати и ще запази сешоара ви здрав за дълго.