DT Targovishte
Как да изберете подходящия парфюм

Как да изберете подходящия парфюм

Как да изберете подходящия парфюм

Дори и да обичате да купувате маркови парфюми като Пруве, избирането на нов аромат не е лесна работа. За да изберете най-подходящия измежду всички, трябва да познавате различните типове аромати. Затова, преди да се отправите следващия път към парфюмерията, прочетете следващите 4 съвета, които ще ви помогнат в избирането на вашия парфюм.

Размерът на ароматното масло в парфюма говори за това дали продуктът е чист парфюм, парфюмна вода, тоалетна вода, одеколон и т.н. Също така е показателно за това каква е трайността на аромата. Както можете да предположите, парфюмът има най-дълготраен ефект върху кожата. С около 30% концентрация на ароматно масло, уханието издържа около 8 часа. Одеколонът пък има сравнително малка концентрация на масло – около 5% и издържа не повече от 2-3 часа. Всичко това, разбира се, има отражение върху цената. Цената на един аромат зависи от неговата сила (концентрация на ароматното масло) и размерът на бутилката. С други думи, колкото по-скъп е един парфюм, толкова по-дълготраен е.

Ако вече сте разбрали как да определяте различните видове аромати и тяхната сила, значи сте готови да преминете напред към нотките. Парфюмните нотки се определят от съставките, които са били използвани за направата на определен аромат.

Четирите основни аромата са:

  • Цитрус: Чист, остър аромат на цитрусови плодове.
  • Флорален: Свеж аромат на цветя, мек и много женствен.
  • Ориенталски: По-силен от първите два, включва нотки на мускус, ванилия и ориенталски смоли.
  • Дървесен: Богати нотки на сандалово дърво, пачули, и силни дървесни аромати.

Сега идва ред на най-важната част от вашия урок: да намерите вашия собствен аромат, което е много по-трудно, отколкото звучи. Но ние имаме няколко ключови насоки,  които ще направят вашата задача не само лесна, но и забавна. Всичко, което трябва да направите, е да определите стила си спрямо гардероба. Какви са дрехите, които носите – романтични, модерни, класически? Вашият аромат би могъл да се определи спрямо тях. Ако предпочитате по-романтични и женствени дрехи, трябва да си закупите флорални аромати. Ако стилът ви е по-секси, по-подходящи ще са за вас дървесните аромати. Ако си падате повече по по-изчистените линии, трябва да се насочите към плодовите ухания. И последно,  ако силно се вълнувате от модата, препоръчваме да се насочи към ориенталските аромати.