DT Targovishte
козметична апаратура

Как да изберете подходящата козметична апаратура?

козметична апаратураРазкрасителната индустрия заема сериозен дял от икономиката на развитите страни, и нашата държава не прави изключение. В големите градове, както и в по-малките общински центрове всяка година отварят врати по няколко нови салона. Един амбициран бизнес инвеститор или практикуващ козметик, тръгнал по пътя на създаването на собствен салон, е изправен пред задачата да оборудва новия си бюти център с подходящата апаратура.

Коя е правилната стратегия при избора на козметично оборудване?

Козметичните уреди и приспособления не бива да влизат в салона на случаен принцип, просто защото и в другите салони ги има. Преди всичко е важно собственикът да подбере безпогрешно вариантите за предлаганите услуги. Желателно е с тази задача да се заеме самият професионалист, който ще извършва процедурите на база дейностите, които вече познава и в чието изпълнение се чувства максимално уверен.

Днес съществуват толкова много модерни и класически методи за постигане на красиво стройно тяло, здрава и чиста кожа и коса, че у всеки бизнесмен веднага възниква един съвсем разумен въпрос: Как да избера най-подходящата апаратура и по-важното, печеливша бизнес стратегия? Двата въпроса са свързани, защото в наши дни печелят салоните, предлагащи съвсем нови и доста обещаващи видове терапии.

Съвременната козметология не стои на едно място. Всяка година в света на научните разработки се появяват иновативни методи, уреди и инструменти, които могат да помогнат за генериране на един солиден финансов приход. Преди парите да потекат към съответния център за красота и неговия собственик обаче, е нужно да се вложат не малко средства – да се инвестира капитал, който ще осигури постоянни бъдещи приходи.

Базово и специфично оборудване

Оборудването за козметичен салон може да се раздели на две основни групи – базово/универсално и специфично. Първата група включва не само уреди, но и мебели, без които е невъзможно да се изпълнят прецизно и качествено различните видове манипулации. Те присъстват във всеки обект и включват:

  • Козметична кушетка – може да се замени от козметичен стол или легло с електрическо задвижване за регулируемите опции;
  • Табуретка – необходима на самия професионалист при изпълнение на определени манипулации, изискващи той да бъде в седнало положение;
  • Лампа лупа – служи за детайлна инспекция на кожата и за по-добро наблюдение на миниатюрните участъци, които се третират.
  • UV лампа/лампа на Ууд – друг диагностичен уред, позволяващ да се определи типа на кожата и нейното състояние;
  • Работна количка – помага за лесното придвижване на голяма част от инструментите и козметичните продукти до зоната на работа;
  • Мебели (обзавеждане) за чакалня и фоайе;
  • Козметични и лечебни продукти – различен брой и вид.

След вземане на решение кои манипулации ще бъдат извършвани в салона, собственикът следва да пристъпи към закупуване на съответните устройства. За момента най-рентабилен и финансово изгоден вариант са козметичните комбайни. Мултифункционалните уреди имат различен брой специфични функции – могат да бъдат от 3 в 1 до 21 в 1 апарати. Тоест, с един апарат да се осъществят 21 броя различни видове процедури.

Най-лесната задача понякога е да се избере мястото, откъдето ще се набави необходимата козметична апаратура. В интернет има голям брой специализирани онлайн магазини, предлагащи най-модерните професионални устройства. Едно чудесно място е онлайн магазин Alison, специализиращ изцяло в продажбата на козметично и фризьорско оборудване. В сайта могат да се намерят отлични уреди, инструменти и консумативи на изключително изгодни цени.

Източник: https://alison.bg/