DT Targovishte
Как да изберете идеалната вана за вашата баня

Как да изберете идеалната вана за вашата баня

Как да изберете идеалната вана за вашата баняПочти лукс е да разполагате с място за поставяне на вана в банята си и още повече да имате време да се къпете в нея за релакс. Но ако имате късмета да разполагате с достатъчно пространство, монтирането на нова вана може да бъде идеалният начин за обновяване на помещението.

Изборът на вана, която да съответства на вашата индивидуалност и на дизайна на банята ви, понякога може да бъде сложен. Ето няколко прости, но ефективни съвета, които според професионалисти в сектора гарантират, че всичко ще мине перфектно:

1 – Определяне на предварителен бюджет: Монтажът и цената на ваната обикновено са по-високи от тези на душ кабина. Освен това тя обикновено не идва от само себе си: нови тръби, промени в облицовката, нова вентилация… Изчислете от самото начало с колко пари разполагате, за да няма изненади и да можете да изберете най-подходящия за вас и вашия дом вариант.

2- Помислете за местоположението ѝ: Ако искате да монтирате вана, трябва да имате предвид, че обикновено те не са подходящи за много малки бани. Въпреки това можете да я вградите в средно голяма баня, ако я поставите като ъглова вана, спестявайки много място. Искате ли да е свободно стояща? В този случай е най-добре да разполагате с баня със значителни размери.

3- Материалът е всичко: Въпреки че може да си мислим, че керамичните вани са най-разпространени, това не е задължително. Акрилните вани са много евтини и леки, докато стоманените са много солидни и на добра цена. Чугунените вани, от друга страна, обикновено изискват по-висока инвестиция, въпреки че ще изглеждат чудесно в дизайнерски бани. Най-класически са порцелановите, но малко по-тежки, докато синтетичните са малко по-устойчиви и икономични. Кой да изберете? Всичко зависи от модела, пространството и бюджета, с който разполагате.

4- Формата: Формата на ваната може да зависи от нейните характеристики, например не е едно и също дали има хидромасаж или не, както и от актуалните тенденции в банята. Те могат да имат облегалки за глава и за крака, да са ергономични, с неправилна форма, персонализирани… Това е въпрос на вкус и стил. Свободностоящите вани са на мода и са фантастичен вариант, тъй като придават стил както в модерните, така и в класическите бани.