DT Targovishte

Как да изберем и използваме маска за лице

Защо трябва да използваме маски за лице?

Лицето е нашата визитна картичка. То е първото, с което се представяме на хората и основното, което те са принудени да виждат, когато общуваме с тях. Красотата на едно лице се дължи не само на правилните и симетрични черти, но и на състоянието на кожата, която го покрива, а когато тя е нежна, искряща от здраве и с равномерен тен, дори някои дребни недостатъци на контурите няма да изглеждат несимпатично и неприемливо.

За да бъде здрава, стегната и красива кожата на лицето, тя се нуждае от редовно почистване, подхранване и овлажняване. Козметичните компании предлагат огромно разнообразие от продукти, с които да почистим, подхраним и хидратираме кожата на лицето и маските са изключително важна част от тях.

Това, което добрата маска за лице може да осигурява на кожата, а останалите видове козметични продукти не могат е едно много по-интензивно въздействие. Ако използвате лосион, крем или мляко за почистване, то можете да бъдете сигурни, че маската действа много по-ефективно от всички тях в тази насока. Същото важи и за подхранването и хидратирането на кожата.

Защо маските за лице са толкова ефективни?

В грижата за кожата на лицето участват различни като вид и свойства продукти, но маските си остават предпочитан метод, поради една единствена причина – те винаги действат отлично. Това се дължи на концентрацията на полезни съставки в тях, независимо дали маската е домашно направена или е козметичен продукт, закупен от магазина. Като съдържание и свойства маските за лице нямат аналог и дори кремовете не могат да осигурят толкова пълноценна и интезивна грижа на лицето.

Дълготрайният престой на маската върху лицето също оказва голямо влияние за положителния ефект от нейната употреба. Колкото по-дълго е оставена да действа, толкова повече хранителни вещества получава кожата, а добре подхранената кожа е по-здрава, сияйна и млада. Неблагоприятните влияния, като студ, вятър и замърсявания на атмосферата се отразяват пагубно на кожата на лицето, тъй като то остава винаги открито и изложено на тяхното въздействие. В това отношение маската може отново много да помогне.

С кои проблеми се борят успешно маските за лице?

Едва ли съществува проблем, с който подходящата маска за лице да не може да се справи, стига да не се касае за сериозно дерматологично заболяване, разбира се. Маските, в зависимост от своя състав и предназначение могат да успокоят възпалената кожа, да излекуват тежки проблеми, като себорея и акне, да хидратират сухата и старееща кожа, да редуцират омазняването, да почистят комедони и да изрявнят тена на кожата.

Подходящата маска може да направи чудеса за лицето, но за целта е необходимо, тя да се подбере внимателно, така че да отговаря на нуждите на неговата кожа. Една страдаща от себореен дерматит кожа няма да се повлияе добре от маска с високо съдържание на мазнини, както и редуциращата себума маска ще влоши състоянието на сухата и чувствителна кожа.

Маските предлагат чудесно решение за всеки проблем на кожата на лицето и трябва да се използват не само при посещение в козметичен салон, но и в домашни условия, като това трябва да става поне веднъж месечно. Дори кожата ви да изглежда перфектно в момента, бъдете убедени, че нещо със сигурност ѝ липсва и това ще си проличи много скоро, ако не полагате редовни грижи за нея.

Как да извлечем максимални ползи от маската за лице?

За да може кожата да получи колкото е възможно повече хранителни вещества е задължително нейните пори да бъдат максимално чисти и отворени, а това означава, че преди да пристъпите към нанасяне на съответния продукт, трябва да почистите лицето в дълбочина. Парната баня има отлична способност да отваря порите на кожата и по този начин да подпомага тяхното дълбоко почистване.

Преди да нанесете маска на лицето, направете лека парна баня, след което почистете кожата с памук, напоен със спирт или розово масло. Така имате пълна гаранция, че маската ще се усвои отлично от кожата и ефектът ще бъде невероятен. Нанасяйте маската с помощта на четка, като избягвате да третирате кожата около очите. Пластовете трябва да бъдат равномерни, а престоят се определя от указанията на производителя или от нуждите на кожата.