DT Targovishte
Как да изберем автоматика за плъзгаща се дворна врата?

Как да изберем автоматика за плъзгаща се дворна врата?

Как да изберем автоматика за плъзгаща се дворна врата?Автоматичното отваряне и затваряне на дворните врати днес е особено желано. Това е особено валидно за проходи, предназначени за автомобилно преминаване. Новите съоръжения се инсталират с автоматика, а вече влезлите в експлоатация, се оборудват с такава допълнително. Ако искате да автоматизирате отварянето на плъзгаща врата, то следващите редове ще ви помогнат в избора на автоматичното задвижване.

Защо да автоматизирате вратата към своя дом или бизнес обект?

Преди да обсъдим как да изберем автоматизация за плъзгащи се врати, отбелязваме, че това подобрение ще улесни живота ви и ще ви осигури допълнителен комфорт. Автоматичните порти се управляват от дистанционно управление, което спестява на преминаващите нуждата да слизат два пъти от автомобила, за да отворят и затворят вратата.

Също така, предимствата на автоматичните врати включват следните характеристики:

  • Надеждност и дълъг работен живот;
  • Безопасност в процес на използване;
  • Възможност за инсталиране на допълнителни устройства за безопасност и контрол на достъпа;
  • Дискретен дизайн – задвижването не нарушава естетичния вид на вратата;
  • Висока степен на защита срещу проникване с взлом и неоторизирано преминаване през прохода.

Работата на автоматична система за управление на плъзгащи се врати се основава на прост принцип: Електрическият мотор чрез задвижващия редуктор предава импулс към зъбната рейка, прикрепена към вратата. Елементите за управление и приемане на сигнали са разположени вътре в корпуса на контролния блок. За да може системата да работи без повреди и да бъде издръжлива, е важно да се спазват правилата за избор на задвижвания за плъзгащи се врати.

Фактори, които трябва да имате предвид при избора

Автоматиката на различните производители  се различава по технически характеристики, цена, външен вид и работни параметри. Преди да изберете задвижване за плъзгащи се врати, трябва да разгледате внимателно всички нюанси. Грешките при избора се елиминират напълно, ако поверите избора на специалист. Фирма IronFence се занимава с автоматизиране на всички видове дворни врати и портали, инсталирайки първокласни италиански системи Life.

Изборът на задвижването трябва да се основава на мощността на електромотора. Тя трябва да е съобразена с теглото и честотата на отваряне на вратата. От значение е също за какъв имот се купува задвижващото устройство. За частни домове мощността не е от особено значение, защото в този случай рядко се използват много големи и тежки портали.

От друга страна, когато става въпрос за входни зони, като паркинги, големи предприятия, обществени сгради с голям трафик и др., постоянната работа на задвижването може да доведе до бързото износване на детайли. В това отношение професионалната поддръжка и обслужване е изключително важна.

Техническите характеристики и функционалност са важни критерии при избора на автоматика. Спецификациите на един продукт може да варират в зависимост от избрания модел. Най-важните параметри са: мощност на двигателя, скорост на отваряне на крилото, цикличност на работа и степен на защита. Системите, оборудвани с фотоклетки, спират движението на портала при наличие на човек или автомобил в зоната на прохода.

Автоматиката за плъзгащи се врати често се поврежда под въздействието на ниски температури и валежи. За региони със сурови зими трябва да се изберат задвижвания с достатъчен резерв на мощност, тоест подходящи за теглото на крилото. Такива продукти не се страхуват от метеорологичните условия и поради по-голямата си здравина могат да работят стабилно дори при наличие на замръзване и лед.