DT Targovishte

Избор на мъжки велосипед Leader

Колоезденето е една чудесна възможност да се поддържате във форма и добър тонус, намаляване на стреса, да получите много удоволствие от спортни резултати и колоездене.

Така че, ако вие сериозно мислите за закупуване на велосипед за тази цел бихме ви препоръчали най-мъжките марки на пазара велосипеди Sprint, велосипеди Cross и велосипеди Leader.

Ако не знаете модел да изберете прочетете по-надолу. Вашето объркване е разбираем: не е чудно, че човек може да се заплете в разнообразие от марки на спортни велосипеди и технически характеристики на колелото, особено начинаещите. Опитайте се да разберете какъв велосипед искате.

Така че, за да се намерите оптималния модел, първо трябва да се определи вида на велосипеда. На пръв поглед, всички велосипеди са много сходни (волан, две задвижващи колела, скорости, педали), но такива характеристики като тегло, скорост, производителност, конструкция и кормилната геометрия, размер и дебелина на колелото, както и нивото на привързаност, определят велосипедната специализация: скорост на каран и гладкост на асфалта, скокове и каскади, езда на пресечен терен, удобно каране на велосипед в парка или в страната и т.н.

Най-популярни към днешна дата в България са моделите велосипеди Sprint, велосипеди Cross, велосипеди Leader за планинско колоездене . Моделите от този клас са оборудвани с окачване вилица (детайл, който носи волана, омекотява удара), широки джанти (26 “) с гуми с шипове, различни предавки, които позволяват добра употреба на пътя.

В планинските велосипед ще бъдете в състояние да се возите на горските пътеки, лоши настилки , изкачване и слизане. Също така тези велосипеди са добри и за града или на магистралата.

Ако все пак желаете велосипед с по-висока скорост и по-малко тегло, ние Ви предлагаме да обърне внимание на шосейните модел на велосипеди Sprint, велосипеди Cross, велосипеди Leader. Лесно и бързо, са в състояние да развиват висока скорост.

Ако не са важни или високоскоростни състезания и искате да се возите на тротоара, пътищата в града с комфортно пътуване трябва да си вземете градски велосипед. Гледайте модели, който осигуряват удобно носене, сгъване и съхранение в апартамент с високи колела, широка мека седалка и лесни за управление.

Любителите на дълги пътувания трябва да отърсят туристически велосипеди с необходимите аксесоари за това. Те обикновено имат 28-инчови джанти, стабилни са и могат да издържат тежестта на човека, имат рамка за багаж, багажника и навес.

Все пак и тук трябва да се избере правилния размер на рамката спрямо ръста на колоздача. Ако тя е малка ще ви донесе само неудобства.

Най-лесният начин да се намери оптималните размер е като застанете от горе рамката да бъде между чатала ви с поне два и половина сантиметра до десет сантиметра.
Ръста на колоездача спрямо рамката в инчове вижте от тук:
150-160 14-15
160-170 16-17
170-180 18-19
180-190 20-21
190 – … 22-24

След като сте определили и това може да с отправите към магазините и да изберете някой от марките, които предлагат всички тези екстри и отгоре с желаното качество на ниска цена, като велосипеди Sprint, велосипеди Cross, велосипеди Leader. Наистина няма да съжалявате за направената инвестиция.