DT Targovishte

Избор на бебешка количка

Как да изберем най-добрата бебешка количка?

Бебешката количка е една прекрасна възможност за разходка на бебета и малки деца. С радост и лекота се ползва от родителите. Ето и няколко полезни съвета:

Трябва да се съобразим с възрастта за избора на количката

Когато се купува бебешка количка за първи път за новородено, трябва да се има предвид, че детето е повече в легнало положение и затова количката трябва да е удобна, за да се чувства комфортно бебето. Когато поотрасне и стане възможно да е полегнало или седнало има специални настройки, които регулират положението на количката според необходимостта на детето към даден момент. Много трябва да се внимава с устройството за регулиране да не подаде дефект и да затрудни движението на количката.

Броят на бебетата също играе роля при избора на количка

При близнаци, тризнаци и повече е необходимо да се избере двойна, тройна или за повече деца количка. Ако трябва да се ползва едновременно за по-малко или по- голямо дете изборът ще е друг. Количката се избира, за да задоволи нуждите на детето

Видът на количката зависи и от стила на майката

Много е важно кога и при какви условия ще се използва детската количка. За разходка всред природата, по магазините за фитнес удоволствия.Тези предпочитания определят и вида на количката.

Произвеждат се много български и вносни колички

Трябва много да се внимава за качеството, като се проучи пазара и се направят най- разнообразни допитвания преди да се купи количката. Може да се закупи количка и по интернет. Това е новост, която е в полза на много млади семейства, за които времето е скъпо, а също така се спестяват и много неприятни моменти, свързани с напрежението на всички, които имат нужда от количка.

Функцията, която ще изпълнява количката

Според вашите желани и вкус ще изберете количка като съобразите с техническата страна а и възможностите на самите функции на количката, външният вид, цвят, безопасност, лекота, големина и други подробности, които ви интересуват.

В заключение може да се каже, че има няколко важни неща за избора на количка. Това са броя на колелата на количката – 2,1,3 или четири, също е от значение. В каква позиция се намира бебето, дали е повдигнато на определена височина. Да се обръща седалката, за да може детето да гледа по посока на движението. Да може да се сваля облегалката на количката, за да може бебето да заеме легнало положение, когато му се доспи. Да е сгъваема, за да е лесна за транспортиране с кола до мястото, което сте си избрали. Да има място за багаж. Дръжките да са удобни и подвижни можете да ги регулирате според случая. Да има аксесоари, гаранция и сервиз за поддръжка.