DT Targovishte
Vitamin D 5000 mg NOW

Има ли разлика между витамин Д и Д3

Vitamin D 5000 mg NOWДнес повече от когато и да било обществото се интересува от здравословния начин на живот и възможностите за подпомагане на организма. Това не е случайно – живеем в условията на замърсена околна среда, водоизточниците и въздухът най-вече в по-големите градове са интоксикирани. Световната здравна организация непрекъснато апелира към редуциране на вредните емисии, приканва обществото да е по-отговорно. Но въпреки това, фактите са си факти – все повече се отдалечаваме от природосъобразния начин на живот. И точно тогава на помощ идват безценни помощници, като витамин Д.

Съществува ли разлика между витамин Д и Д3

Необходимо е да отбележим, че когато говорим за витамин Д, ние визираме цяла група витамини, сред които Д2 и Д3. Общото между тях е, че имат всеобщо благотворно влияние върху организма, когато имаме ставни и костни проблеми, нарушена обмяна на веществата, сърдечно-съдови заболявания, кожни екземи и др. Поради тази причини въпросите под каква форма и от какъв източник да си ги набавим са сред най-важните за хората, настроили се към подобряване на здравословния си статус. Един от вариантите пред Вас е Vitamin D 5000 mg NOW. Но има и други варианти.

Кои са естествените източници на Vitamin D

Добре познатите ни:

  • естествено слънчево греене;
  • рибни деликатеси;
  • пилешка дреболия;
  • яйца;
  • др.

Разбира се, изброените са най-доброто решение, когато желаем да си набавим оптималния дневен прием, но какво да правим през зимата или когато не желаем да се храним еднообразно всеки ден?

Да посегнем ли към хранителните добавки

Във всяка аптека ще откриете синтетичен вариант на витамините от група Д под формата на капки или капсули с различни mg и ml – от 10 до 5000. Таблетките обаче не се усвояват така бързо от организма, поради което ефектът им ще се забави. Добрата новина е, че не е необходимо да прибягвате до фармацевтичните разработки, а да се сдобиете с висококачествени витамини и добавки от био магазините. Те са безценен съюзник в борбата с килограмите, болките в ставите, нарушените функции на ендокринната система, балансирането на хормоните. Колкото по-рано започнете да ги давате на малките (защото те са абсолютно задължителни за децата), толкова по-добре за тях.

Каква дозировка и прием на витамин Д са оптимални за възрастния

Дозировката при възрастните варира според теглото им. На 80 кг телесна маса препоръчителната дневна доза е около 3000 IU, докато при кърмачетата например тя е от 400 до 1000 IU. Съществуват рискове от предозиране, както с всяка друга добавка, но в общия случай човечеството страда от дефицита му.

За да не станете и Вие част от тази група, не разчитайте единствено на слънцето. Разгледайте нашите предложения в онлайн магазина ни и направете правилния избор!