DT Targovishte
Идеи за дизайн на стените на банята

Идеи за дизайн на стените на банята

Идеи за дизайн на стените на банята Въпреки че винаги се сещаме за плочките, когато правим ремонт в банята, има и други възможности. Всички те могат да се използват на цяла стена или да се комбинират с плочки в хоризонтални (первази) или вертикални ленти.

Дървена облицовка    

Да, дървото е подходящо и за банята. И тук не става дума само за плочките, които имитират дървесен финиш или ефект, а за ламперията като такава. Ако те се намират на място, което е защитено от пряк контакт с вода, ще удължите живота им.

Тапети за декорация на стената

В проветриви бани (с прозорец) е по-подходящо стените да се декорират с тапети, така че лесно да се отстрани излишната влага, която се натрупва след баня или душ. В бани без душ не е проблем да се поставят тапети. С него могат да се постигнат много декоративни ефекти и стилове, независимо дали се използва на стените или на тавана.

Една обикновена, боядисана стена може да бъде напълно променена с помощта на корнизи. Набраздени, гладки и плоски или с орнаменти. От това ще зависи окончателният декоративен стил на банята. Те са идеални за съживяване и добавяне на нюанси.

Само боя

Обикновена или с ефекти. Предназначената боя за баня предлага много възможности на достъпна цена. Можете да придадете желания тон и да създадете по-неутрално, минималистично пространство с изчистен под. Това е идеален вариант за баня в скандинавски стил.

Стени, облицовани с микроцимент

Подобно на ефекта, който може да се постигне с текстурирана боя, микроциментът дава възможност за декориране на стените на банята без плочки. С ефект на непрекъснатост, дължащ се на липсата на фуги и продължителен върху подове, дори върху мебели. Микроциментът е водоустойчив и може да се боядисва в различни цветове.

Мозайка и плочки

Те не са плочки, а малки парчета стъкло или друг материал, които са прикрепени към мрежа и монтирани с ефект на непрекъснатост. Има дори възможност за персонализиране на дизайна и създаване на уникална композиция за банята . Те се монтират на пода, стените и могат да бъдат в директен контакт с вода, като по този начин се използват дори като подови настилки в душ зоната.

 Широкоформатни плочки или облицовки

Широкоформатните плочки са много модерни в момента. Можете да изберете тях за по-голямата част от банята си, а за стената, до което не достига влага да изберете тапет, лапмерия или друг интересен вариант.