DT Targovishte

Идеи за декориране на стая в ретро стил

Ретро стилът напоследък е особено актуален, не само в обзавеждането на дома, но и в музиката, изкуството и модата. Ако винаги сте си прставяли своя дом (или поне стая от дома) в ретро стил, сега е момента да се отдадете на желанията си. Както се казва, новото е добре забравено старо.

Дайте свобода на мечтите си, всеки би го оценил. Сега е момента. Обиколете антикварни магазини, разглеждайте сайтове за пазаруване и събирайте идеи, докато стигнете до реализацията на мечтите си. Ние сме ви приготвили няколко идеи, с които да ви насочим вниманието при избора на декорация в ретро стил:

1. Обзавеждане и мебели – Интериорът в стая с ретро стил почти изцяло зависи от обзавеждането ѝ. Обърнете внимание на мебели от естествено дърво. Имайте предвид, че тези мебели са доста по-скъпи, но пък превъзхождат останалите по качество и изработка. Освен това разчитайте на дългогодишно ползване. Цветовете на мебелите са естествени и обикновено в телесната гама. Доста често диваните и столовете са с кожена тапицерия, но не бихме ви я препоръчали, особено в летните месеци. Масите в ретро стил са доста масивни и с изящна дърворезба. Същото важи и за легла и шкафове. Тази вдъхновяваща красота никога не може да се постигне с актуалните и евтини мебели в днешно време.

2. Декорация на стени – Задължително в една ретро стая има картини. Подходящи са картини с пейзажи или натюрморт. За по-смелите предлагаме да се концентрират в картини с абстрактно изкуство. Те ще провокират вашата фантазия.

3. Художествена украса – Добре е да се концентрираме и върху детайлите в интериора на стаята в ретро стил. Поставете много възглавнички по канапето и леглото, поставете и завеси около леглото. Задължително е присъствието на ваза с красиви цветя. Тези незначителни детайли ще допълнят ретро усещането. Не ги пренебрегвайте.

Декорирането на стая в модерен ретро стил би вдъхновило всеки мечтател. Извадете любимата си книга от библиотеката и се отпуснете в атмосферата на перфектно обзаведена стая. Отдалечете мислите си и се разходете в новия си свят.