DT Targovishte

Дизайн и печат на визитни картички

Нямате втори шанс, за да създадете добро първо впечатление и затова се постарайте. Визитната картичка е перфектния начин да направите добро първо впечатление на своите бъдещи бизнес партньори, затова е добре да не пестите финанси за тяхното изработване.

Когато поръчвате Вашите визитки, внимателно изберете техния дизайн, материала, от който да бъдат изработени , шрифта и текста, така че те най-точно да характеризират Вас и Вашия бизнес. Ако не сте съвсем сигурни за всички тези подробности, то доверете се на професионалистите в тази сфера, които да Ви помогнат да имате визитките, които ще Ви представят в най-добрата Ви светлина.

В света са се раздавали визитки още от 2-ри век. Азиатците, например, ги връзвали за подаръците, които си разменяли, а в Германия, Англия и франция те били задължителен атрибут, който хората, от различните класи в обществото винаги носели със себе си, и с които се представяли пред останалите.

В тези страни е имало дори специални подноси за визитни картички, които са стояли близо до входната врата, и в които гостите, идващи в съответния дом поставяли своите визитки, а прислугата ги носела на домакините и по този начин представяли посетителите. Във френския кралски двор Визитните картички били известни като “ билети за посещение“ и чрез тях благородниците заявявали желанието си да се срещнат с краля.

В днешно време визитката е станала неделима част от бизнес общуването. Всеки уважаващ себе си бизнесмен/бизнес дама притежава визитна картичка. Днес от изключително значение е Вашата визитка да бъде запомняща се, със съвременен дизайн и да успява да Ви представи по най-добрия начин пред Вашите бизнес партньори. Отделете време, за да помислите върху това, какво впечатление ще остави в отсрещната страна визитната картичка, която ще оставите, в каква светлина ще представи Вас и бизнеса Ви. Обсъдете няколко различни варианта с дизайнера, който ще създаде Вашата визитна картичка, не се страхувайте да експериментирате.

Когато идеалната визитка е вече на лице, не забравяйте и някои важни правила, които да спазвате при бизнес срещи с Вашите бъдещи партньори. Това, че познавате добре тънкостите на бизнес етикета, ще направи впечатление. Винаги носете визитките си в специално създадените за целта кутийки за тяхното съхранение. Извън правилата на бизнес етикета е да вадите визитката си директно от джоба на сакото си и говори за немарливост от Ваша страна.

Не забравяйте при първата среща с Вашите партньори да подадете визитката си веднага, след като се ръкувате и то с дясната си ръка, особено, ако са от Близкия изток, иначе рискувате да ги обидите жестоко. Винаги преди среща с клиенти или сътрудници се запознайте подробно с техните интереси и с тънкости от бранша, в който работят, за да можете да бъдете добре подготвени за разговора, който Ви предстои.

Вместо заключение ще кажа, че една добре направена визитка, би могла да Ви отвори много врати, затова, доверете се на професионалистите в дизайна и печата на визитки и естествено в собствените си представи, за това, как трябва да изглеждат Вашите визитки, защото Вие сте този, който най-добре познавате бизнеса и бранда си!