DT Targovishte
бели шкафове

Декор за кухня с бели шкафове

бели шкафовеКато използвате правилните идеи за декориране на кухня с бели шкафове, можете да създадете балансирана кухня. В тази публикация са представени различни идеи за декориране на кухнята с бели шкафове, които ще ви помогнат да направите кухнята голяма и привлекателна.

Кухненски идеи с бели шкафове

Белите кухненски шкафове правят кухнята ярка и отворена. Въпреки това, твърде много бял цвят в декора на кухнята може да го направи стерилен и да изглежда като болничен. Така че леката, монохромна цветова схема е добра идея, ако имате малка квадратура в кухнята. Все пак, независимо от размера, е добре да добавите някои елементи в кухнята, които придават цвят. За да балансирате или допълвате белите кухненски шкафове, използвайте тези кухненски идеи. 

Декориране на кухни с бели шкафове 

Цветове на стените

Първата стъпка е да се боядисват стените. Като се имат предвид белите кухненски шкафове, цветовете, които ще изглеждат чудесно, са аква синьо, светло персийско синьо, светъл нюанс на лавандула, сиво и средно червено или тъмно кафяво. Тези цветове на стените ще ви помогнат да балансирате белите шкафове. Можете също така да заложите на по-меки нюанси на синьо, жълто или зелено, ако искате шкафовете да се смесват, но все пак да изглеждат привлекателни.

Идеи за декорация на стените

Можете също така да помислите за добавяне на няколко картини за стена, за да създадете визуални акценти. Можете да използвате шаблони или четки, за да нарисувате някои елегантни и малки рисунки и да ги окачите на стените. Например, на аква сини стени, бели цветни растителни модели ще създадат хубав контраст. Можете също да използвате тапети върху едната стена, ако искате да създадете допълнителен визуален интерес към стените на кухнята.

Подови настилки

Това е важен елемент при използването на идеите за бяла кухня, независимо дали става въпрос за ремоделиране или проектиране на нова кухня. Отидете с дървени подови настилки за вашата кухня, но сянката на дървото трябва да бъде средно сянка и не много лека. Ако искате да отидете за тъмни дървени подови настилки, след това се уверете, че други елементи като цветовете на стените също са ярки или в много тъмен нюанс.

Идеи за backsplash

Кухнята с „backsplash“ осигурява добро визуално въздействие върху стените, които са в леки нюанси. Можете, също така, да създадете интересен гръб на кухненската мивка. Тя може да бъде прост модел с плочки или малко мозайка. Обърнете внимание на четирите картини по-горе, за да получите по-добра представа за това как да се съчетаят подови настилки и backsplash с бели кухненски шкафове.

Стоманени / хромирани метални тела

Това е още един елемент от кухнята, който трябва да се подбере добре. Ако проектирате кухня със съвременни кухненски идеи, тогава отидете със стоманена или хромирана кухненска мивка и други метални тела. Въпреки това, за селска кухня с бял шкаф, заложете на метални тела, които са боядисани с тъмни / светли медни нюанси. Можете също да окачите месингови съдове за да добавите френски акорд към вашата кухня.

Плотове

Въпреки, че плотовете вземат само малко от кухненското пространство, те могат да бъдат използвани творчески за създаване на визуални акценти. Можете да заложите на  черен цвят за кухненските плотове и сиви цветове за стените. Добра идея е да заложите на бежови стени, варовиков плот, тъмножълт дървен под и да го придружите с малки цветни декоративни елементи, за да добавите докосване на цвят и текстура.

Малки декоративни акценти

Добавянето на малки декоративни елементи може значително да помогне за привличане на визуално внимание към кухнята, която има лека монохромна схема. Тези елементи могат да се добавят, за да съответстват на кухненския декор и да се използват за подобряване на декорацията на кухнята. Можете да добавяте в кухнята елементи като стайни растения, вази, осветителни тела, купи с плодове, картини и др.

Ключът към декорирането на кухня с бели шкафове е просто да използвате 2-3 цвята и да балансирате бялото на шкафовете. Така че, използвайте някои от гореспоменатите идеи и създайте добре изглеждащо кухненско пространство, което допълва добре вашите шкафове.