DT Targovishte
баня с малък размер

Декор на баня с малък размер

баня с малък размерИзборът на водопроводна система и ВиК комуникации играе важна роля в декорацията на банята. Вана, мивка, тоалетна и биде – това са основните предмети в нейния интериор.

Ваните се предлагат в различни форми, цветове и размери. Те са правоъгълни, квадратни, овални, кръгли, със или без крака. Ваните от стомана или чугун постепенно се превръщат в минало, като пластмасовите и акрилните вани ги заместват. Те служат дълго време, освен това лесно се украсяват. По-скъп вариант са моделите от мрамор.

Душ кабините често се инсталират в малката баня. За техния декор се използва стъкло с различни цветове. Например, използването на прозрачно стъкло е успешно по отношение на увеличаването на визуалното пространство.

Съвременните производители произвеждат мивки в най-различни форми: асиметрични, кръгли, квадратни, правоъгълни, елипсовидни и пр. Те също могат да бъдат със и без плот, окачени, с пиедестал или с полу-пиедестал, с възможност за вграждане в шкаф, под него или без него. Материалите, използвани в изработването на модерните умивалници са най-различни: тук намират място, и добрата стара керамика, и стъклото, и мраморът.

Декорирането на баня с малък размер има своите собствени принципи, които не трябва да се забравят:

Що се отнася до водопроводната инсталация, ваната е по-добре да се замени с душ, а обикновената тоалетна – с окачена. Това ще спести място за инсталиране, например, на допълнителни шкафове.

Керамичните плочки (или всякакъв друг материал) в декорацията на банята е по-добре да са в леки, спокойни тонове. Добър вариант би било използването на прозрачни материали или материали с блясък и метални нюанси. Например, тези свойства имат керамичната или стъклената мозайка. Разреден или малък модел също ще увеличи визуално зоната.

Използването на огледални повърхности е ефективна техника за визуално разширяване на пространството. Закачете голямо огледало над умивалника, направете огледален таван или стена и вижте, че вашата баня е по-голяма и по-просторна.

Вътрешните елементи, присъстващи в банята, не трябва да бъдат обемни, тежки и масивни, дори напротив – те трябва да придават на интериора лекота и въздушност.

Източник:  https://www.keramo-bg.com/blog-section