DT Targovishte
магазини за тапети

Богатият асортимент от продукти – отличителна черта на добрите магазини за тапети

магазини за тапетиСпокойно можем да наречем определени специализирани магазини за тапети „всичко за ремонта”, защото тапетите далеч не са единственият артикул, който предлагат. Добрите търговци са съумяли да предоставят на клиентите си избор от продукти за освежаване и обновяване на дома. Какво, освен тапетите можете да закупите още от един добър магазин? Нека разберем.

PVC ламперия

Тапетът е вид декоративно покритие за стени, но те не са единствената облицовка, с която бихме могли да покрием стените в уютния си дом. На доста солидно внимание се радват и PVC лампериите, като те изпълняват ролята и на изолационен материал, а не само на декорация. Хората, планиращи бърз освежаващ ремонт, могат освен тапетите да си купят и пластмасови стенни пана.

Лампериите от поливинилхлорид имат множество предимства пред класическите си дървени аналози. На първо място те не гният, така че могат да се поставят в помещения с много висока влажност. Подлежат на мокрене, което улеснява почистването и се срещат в безброй варианти на декоративното покритие – от имитация на дърво, до красиви картини с морски пейзажи, флорални принтове и т.н.

Фототапети

Фототапетът може да се нарече кръвен брат на класическия стенен тапет. Той се полага върху стените по сходен начин (с помощта на лепило) и е изработен на базата на хартия. Тук обаче приликите свършват. Фототапетът се състои от различен брой части, които се съединяват на принципа на пъзел, за да се получи цялостната картина.

И докато обикновените стенни тапети изпълняват ролята на фон, то фототапетите са акцентът в даден интериор. Чудесно е да имате възможност да се снабдите с красив и въздействащ фототапет, когато сте посетили някой от специализираните магазини за тапети. Цената на фототапетите е обикновено по-висока. Тя се формира на брой, а не на ролка с фиксирана дължина и ширина.

Декоративно, самозалепващо се фолио

В някои физически и онлайн магазини предлагат и самозалепващо се фолио. То е чудесно бюджетно решение за облицоване на мебели, прегради и всякакви елементи на обзавеждането. Декоративните фолиа са близки до тапета по начина на предлагане. Те също се произвеждат на ролка, но се предлагат на метър. Широчината им е по-голяма от тази на тапета.

Предимството на фолиото е разнообразието от декоративни покрития. Някои имитират мрамор, а други дърво. Поради тази причина и текстурата им е различна. Има гладки, гланцирани фолиа и такива с матирано, дори леко релефно покритие. Лекотата на полагане е основното им предимство. Самозалепващата се основа ви спестява нуждата да ползвате лепила.

Консумативи

Всички магазини за тапети, не само добрите, са абсолютно задължени да предлагат необходимите за полагането им консумативи и аксесоари. Нелогично е да закупим тапет от едно място, а да си набавяме лепила и инструменти от съвсем друго. Тапетът е от малкото интериорни декорации, които можем да монтираме и сами, но за целта са ни нужни някои неща.

Освен лепило ще ни трябва и четка за неговото нанасяне, а може би и ролетка. Ролетката ни позволява да измерим точно основата, за да разкроим прецизно материалите, които ще полагаме. Хартиеното тиксо е полезен консуматив, предпазващ от замърсяване някои детайли на обзавеждането, като електрически контакти, ключове за осветление, дограма, первази и т.н.