DT Targovishte
Бижута от естествени камъни

Бижута от естествени камъни

Бижута от естествени камъниСлед „пластмасовата ера“ бижутата от естествени камъни все повече се завръщат на своето място сред нашите украшения. „Всеки камък си тежи на мястото“, отдавна е казал народът, а освен безспорните им енергийни и лечебни свойства, камъните най-добре подчертават нашата естествена красота или сила.

При това цветовите им съчетания са недостижими или в най-добрия случай наподобявани от бижутерийната индустрия. Та нали всяка шарка в едно камъче е негово „преживяване“. Докоснало се е до вулкан, или е произлязло от него. Смесило се е със съседните скали. Изкристализирало е като светла истина. Съчетало е противоположности.

Всяка жена ще се съгласи с това, че имиджът й е недовършен без правилно избраните украшения. През всички векове едни от най-добрите украшения са били тези от природен кремък. Всяка дама държи да подчертае своята уникалност и неповторимост, което е характерно и за самите камъни.

Но как най-добре да комбинираме украшенията от естествени минерали с облеклото си?

Ако сте уверени в собствената си изразителност можете да носите едри украшения от естествени камъни с уникална форма, или с екстравагантен дизайн. Все пак, не прекалявайте с ярките им цветове и не ги съчетавайте с многоцветни връхни дрехи.

Не трябва да се носят няколко украшения на врата и няколко гривни от естествени камъни. По-добре да се постави акцент на един детайл от двата вида: за да привлечете вниманието към шията и красивите си скули, поставете големи колоритни обеци, а живите гривни използвайте само в съчетание с останалите неярки украшения.

Много е важно да не смесвате украшенията от естествени камъни с ювелирни украшения.

На по-младите жени с тънка красива шия подхождат колие в съчетание с деколтето. Отлично изглежда и колие от 3-4 реда, прилепващо към шията.

На по-зрелите дами препоръчваме да носят естествените камъни на дълга верижка или като мъниста.

При избор на обици с големи кръгли камъни имайте предвид, че те зрително правят лицето по-широко, а плоските обици тип „клипс“ напротив, визуално издължават формата на лицето.

Едно от най-предпочитаните и модерни украшения са обиците с колие съдържащи голямо количество дребни детайли, като например слънчев камък. Само бъдете внимателни – трябва много добре да ги съчетаете с цветовата палитра на дрехите си.

Модни са камъните на дълга верижка, те отлично „удължават“ фигурата и прибавят изтънченост на тоалета ни.

За празнични моменти дискретно ще ни подхождат декорации от голям брой естествени камъни.

Много може да се говори за достойнствата на естествените камъни, но нищо няма да ни убеди така, както личният експеримент. Вижте цялото изобилие и неизразима красота на творението, и след време ще осъзнаете, че камъните отразяват вашата индивидуалност, и дори ви дават сила и увереност в себе си.