DT Targovishte

Алое Вера помага при всички проблеми на косата

Защо Алое Вера помага на косата?

Колко от нас ползват качествена козметика за коса? И колко от нас всъщност знаят значението на думата ‘’качествена’’? За болшинството дами това е луксозната козметика, но един скъп продукт на престижна марка не винаги отговаря на изискванията за качество, от които косата ни се нуждае. Натуралната козметика с високо съдържание на чисти растителни екстракти е тази, която спокойно можем да наречем качествена, особено ако в нейния състав влиза и Алое Вера.

Косата е атрибут, който може да ни придаде допълнителна обаятелност, но също така и да влоши сериозно нашата визия. Грижата за косата, особено при жените по-често включва методи за стилизиране, които я увреждат сериозно, вместо методи за нейното възстановяване, а това уж е косата, която толкова много обичаме.

Алое Вера е уникално тропическо растение. То много често е бъркано с кактус, поради формата на неговите месести издължени листа, в които се крие уникална колекция от полезни за косата елементи. Сокът, съдържащ се в листата на Алоето спокойно може да бъде наречен еликсир на здраве и красота. Неговият уникален химичен състав включва най-важните за човешкия организъм витамини, минерали, протеини и аминокиселини, от които се нуждае всяка клетка в нашето тяло, включително и косата.

При кои проблеми на косата и скалпа помага Алое Вера?

Суха и увредена коса

Най-често срещаните проблеми на косата са предизвикани от нас самите. Това са основно поражения върху структурата на косъма, възникнали, вследствие употребата на агресивни химикали – бои, къдрини, лакове и други стилизанти. Термичната обработка с маша, преса и сешоар също оставя своя зловещ отпечатък върху косъма и скалпа. Косата е суха, чупеща се и цъфтяща, а кожата на главата е възпалена и чувствителна.

Качествената козметика с Алое Вера – шампоан, а защо не и балсам със същия компонент могат бързо да възстановят структурата на увредения косъм. Дълбоко проникващите в сърцевината на косъма витамини, протеини и минерали го заздравят с невероятна лекота и същевременно възстановяват космената обвивка, така че да се съхрани напълно влагата във вътрешността.

Мазен скалп/сухи краища

Ще се изненадате колко много жени страдат от този проблем. Той се среща предимно при дългите коси, които са подложени постоянно на агресивно въздействие. Проблемът при това състояние е, че скалпът се омазнява прекалено бързо, но сухият по дължина косъм не бива да се мие твърде често, защото това го изсушава допълнително. Това е един омагьосан кръг, от който може да се излезе само с помощта на Алое Вера.

Шампоан с Алое Вера може да помогне при мазен скалп и сухи краища на косата, благодарение на своите отлични хидратиращи и успокояващи свойства. Омазняването на кожата на главата се дължи на свръх секреция на мастните жлези, а причината за това почти винаги е възпаление.

Алое Вера лекува с лекота всички кожни възпаления и така намалява омазняването по един мек и естествен начин, докато в същото време косъмът е дълбоко хидратиран по цялата му дължина. Широко спектърното действие на Алое Вера му позволява да коригира не само много, но и напълно противоположни проблеми, а резултатите никога не закъсняват.

Косата може да бъде силна, еластична, копринено мека и сияеща от здраве само с един единствен продукт – шампоан, стига той да съдържа чист екстракт от Алое.