DT Targovishte
евтини осветителни тела

3 типа евтини осветителни тела, с които да внесете луксозна нотка в обзавеждането

евтини осветителни телаБолшинството проучвания са категорични, че начинът, по който възприемате едно помещение е свързан повече с това как е осветено, а не как е обзаведено. Без значение колко пари сте вложили, жилището ви пак може да има евтино излъчване и обратно. С доста евтини осветителни тела, можете да внесете уют и лукс в различните стаи. Ето три типа, с които да опитате:

  1. Стенни аплици

Макар да има доста скъпи маркови изработки, стенните аплици като цяло са изключително евтини. По-важно в случая е обаче, че те успяват да внесат невероятен шик там, където са използвани. По двойки, по единично, в редица, асиметрично – монтирайте ги на стената така, както ви се струва най-удачно. Резултатът ще бъде очарователен.

Важно е да използвате аплици от една серия в отделните стаи. Дори да решите да комбинирате по-малки с по-големи изделия, те трябва да са визуално идентични. Използването на различни модели на по-тесен участък ще доведе до усещане за претрупаност и хаотичност. Стенният аплик допринася изключително много за елегантния стил на дадено жилищно пространство. Добрата новина е, че освен в кухнята може да се използва навсякъде.

  1. Лампиони

Лампионите са също евтини осветителни тела, особено ако се снабдим с тях от антикварен магазин или гаражна разпродажба. Промоциите на някои големи магазини са също добър начин да спестим пари, създавайки усещане, че сме похарчили една торба пари за осветлението в дома си.

Лампиони могат да се използват във всички стаи, освен в кухнята и банята. Комбинирайте настолни със стоящи модели за още по-разчупен дизайн на осветлението. Те ще омекотят светлината в стаите, в които има един централен светлоизточник, висящ от тавана, но също и ще разделят визуално всяко помещение на отделни функционални участъци.

Намирането на евтини лампиони не е трудно, включително на доста качествени такива с модерна и луксозна визия. Голямо предимство на тази група осветителни тела е, че разполагат с кабел и щепсел, посредством който се включват директно в контакта. Това ви спестява средствата и усилията по монтиране и връзването им към ел инсталацията, както е при стенните и висящи осветители.

  1. LED ленти

Противно на масовото схващане, LED лентите съвсем не са скъпи, а монтирането им не е толкова сложно. Те обаче придават много луксозно излъчване на всяка стая, създавайки илюзията за вложена доста голяма сума пари. Понеже до момента посочихме осветителни тела, които не са подходящи за кухнята, лентите тип светодиод се явяват нещо като компенсация.

Много ефектно стоят под стенните кухненски шкафове, дефинирайки кухненските плотове отдолу като функционално работно пространство. Те осветяват добре зоната, помагайки за по-прецизно и удобно изпълнение на кулинарните задачи, но и придават разчупеност и усещане за простор в това почти винаги тясно помещение.

Лед лентите се предлагат в различни вариации. С тях се оформят специални линии от светлина, която би могла да бъде ярка или приглушена, цветна или бяла, постоянна или мигаща. Лентите са вид акцентно осветление, с което ще направите интериора по-разчупен и ефектен. Предлагат се в различни конфигурации и с различен индекс на цветопредаване. Нуждаят се обаче от опитната ръка на професионалист, за да бъдат правилно монтирани и свързани.